Malön

Malön – Frykens vackraste ö!

Malön

Malön

Enda sättet, om man inte är en riktigt god simmare förstås, är att ta båten till Malöa. Närmaste land är Öjervik på den västra sidan. Där emellan är det också ganska så grunt, men farleden är väl markerad. På Östra sidan är det tvärt om väldigt bråddjupt med nära 100 meter strax utanför öns sydöstra spets.

Strax utanför Malön på den norra sidan (mot Sunne) finns ett mycket lömskt grund. En sten som toppar grundet ligger precis under vattenytan vid normalt vattenstånd men blir synlig när vattnet är lågt – är du osäker så ta ut gott om marginal till grundmarkeringarna.
Ett tips till dig som aldrig har varit på Malön är att gå mot öns östra udde (högsta delen) så att du slipper obehagliga överraskningar. Här är det också väldigt fin botten vilket gör att du kan gå ända in till land med din båt.

På ön finns eldplatser. Det är i allas intresse att vi inte skräpar ner eller ödelägger vare sig träd eller den egendom som finns på ön. Se till att ta med dig soporna hem. Rapportera till vår hamnfogde om du upptäcker skadegörelse.

Har du information om Malöa – kanske även bilder från förr? Hör av dig i så fall.